Utbildning

Tankar från EdTechX 2018

Temat för årets konferens var Eternally Learning (hela Keynotepresentationen hittar du förresten på denna länk) och det det är ju något vi märkt allt mer av de senaste åren, just att kontinuerlig kunskap efterfrågas allt mer jämfört med tidigare punktinsatser. Denna konferens är ju också riktad både till den vanliga skolan såväl som mot företag/vuxenstudier så mycket av fokus blir ju på pedagogik och digitala hjälpmedel. En del av dessa känns väldigt intressant även för oss medans andra kanske känna än mer framtagna för utbildning riktad mot barn.

En stor del av konferensen riktades mot det faktum att med fler och fler potentiella elever så kommer inte det vanliga skolsystemet att hinna med. Ett exempel var att för att tillgodose ”vanliga” universitetsplatser skulle det behöva byggas ett nytt universitet ungefär varannan månad och det inser ju vem som helst är en omöjlighet. Istället märker vi att även gamla prestigefyllda universitet som Eton och Cambridge satsar allt mer på digitala alternativ även för högprofilsutbildningar som MBA.

För vår del hos Informator Tieturi Group blir det än viktigare att öka satsningen på digitaliserade alternativ och jag personligen ser ju allra helst att vi fortsätter jobba med riktigt bra blended learning alternativ och gärna i programform så vi kan följa lärtransferlinjen och säkerställa att det verkligen blir kontinuerlig inlärning. Roligt nog ser vi också att intresset för detta fortsätter att öka hos våra kunder och resultaten talar sitt tydliga språk, detta är framtiden!

Tommy Wiklund, Karin Bjerde
& Tobias Strandh

För oss som varit med några år nu på konferensen är det verkligen extra positivt att se fler och fler nominerade svenska EdTech startups i de internationella spåren. I år hade vi flera Svenska företag nominerade och framförallt Karin Bjerde från svenska Kognity som prisades för sina intelligenta textböcker som används allt mer runt om i världen, jättekul att se de blågula färgerna i topp 🙂

Slutligen ett citat som kommer ifrån det faktum att allt fler företag börjar inse att utbildning (i än högre grad än vilken teknik som används) är och kommer att vara det allra högst prioriterade diskussionsämnet framåt för att få företag att fortsätta utvecklas och växa.

Learning is the new tech…
information om författaren:
Nyckelord: utveckling