Okategoriserad

Vill du inspirera nästa generations kodare?

Den 28 mars bjuder Kodcentrum och Stockholm Stads programmeringskommission in till ett superhackathon i Blå hallen Stadshuset. Det är en dag då hundratals femteklassare under lekfulla former får utforska programmering och digitalt berättande med hjälp av Kodboken.se, på temat hjältar! Nu söker vi en massa peppade volontärer. Vill du vara med? 

Fyll i ditt intresse här och ange koden *Informator*

Som volontär kommer du att:
jobba i ett team med andra kodande volontärer och klassens lärare
i ditt team guida och inspirera 30 femteklassare med att skapa digitala hjälteberättelser i Scratch 
få vara med i Stockholms stads och Kodcentrums satsning på att inspirera till programmering och digitalt skapande i skolan
spendera en eftermiddag i underbara Blå hallen och skapa historia med nästa generations kodare!

Plats: Blå hallen, Stadshuset, Hantverkargatan 1, Stockholm
Förmöte: 21 mars, kl 17.00-18.00 på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57,  för genomgång av upplägg och en introduktion till Scratch.

De medverkande skolorna har valts ut av utbildningsförvaltning med en representation av femteklassare från Stockholm Stads 14 stadsdelar. Eleverna har redan fått i uppdrag att jobba fram egna hjältar i klassrummet. I Stadshuset kommer du som volontär hjälpa dem att få liv i hjältarna i en digital berättelse.

När: 28 mars kl 12.00-16.00
Plats: Blå hallen, Stadshuset, Hantverkargatan 1, Stockholm 
Förmöte: 21 mars, kl 17.00-18.00 på Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57,  för genomgång av upplägg och en introduktion till Scratch.
 

Huvudsponsorer

 
 
information om författaren:
Nyckelord: Programmering