Informator söker Key Account Manager

Som Key Account Manager är du övergripande kundansvarig för några av företaget viktigaste kunder. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att utveckla relationen och partnerskapet - både på strategisk och operativ nivå samt att på bästa sätt försöka identifiera och möta utbildningsbehovet genom att skräddarsy kompetenshöjande åtgärder. Rollen bygger på ett affärsmannaskap där aktivitetsnivån är hög och du driver dina projekt med eget resultatansvar.


För rätt person finns möjligheten att inom en snar framtid, som ett tillägg till ansvaret, ta en ledarroll för gruppen av KAM säljare. 

Arbetslivserfarenhet

  • Flerårig erfarenhet av komplex konsultativ lösningsförsäljning som KAM/AM med framgångsrik försäljning mot större företagskonton 
  • Kompetens och intresse för IT området, i synnerhet mjukvaruutveckling
  • Van vid både strategisk och operativ kundbearbetning
  • En fördel kan vara erfarenhet av att ha tagit teamledaransvar för mindre grupperingar inom sälj
  • Erfarenhet av att resonera utifrån kundnytta och verksamhetseffekter samt återkomma med kostnadseffektiva konkreta förslag på lösningar
  • Förhandlingsvana med god argumentationsteknik som leder till avslut
  • Goda kunskaper i Excel samt hela Officepaketet 

Egenskaper

Du behöver vara affärsorienterad, driven, engagerad karaktär med en hög aktivitetsnivå och energi. Du etablerar förhållandevis snabbt långsiktiga förtroendeingivande relationer med personer på olika nivåer. Du trivs med att arbeta strukturerat och har ett genuint intresse för affärer med högt uppsatta mål. Du bör också vara nytänkande och mån om att kunna läsa av och tillgodose kundens behov. För dig är det av stor vikt att lyckas både på det personliga planet men även för det företag du arbetar för.

Utbildning

Marknadsekonom eller liknande eftergymnasial utbildning.

Språk

Du har god förmåga att uttrycka dig både muntligen och skriftligen på svenska och engelska.

Placering

Placering är i Stockholm, Östergötland eller närliggande områden.

Ansökan

Skicka in din ansökan genom att klicka här

 

Informator har bidragit till kompetensutveckling och kompetenshöjande åtgärder mot bolag som Ericsson och Saab under mer än 25 år och är etablerad som en av de främsta leverantörerna inom sitt område. Bolaget befinner sig i en expansiv fas och en spännande digital transformation som moderniserat företaget och leveransmetoderna. Bolaget har med toppmoderna anläggningar i Stockholm, Göteborg och Malmö, möjlighet att leverera kompetensutveckling över hela landet men även via Internet. För rätt person finns goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter inom bolaget och i den förändringsresa som är påbörjad. Placering är Stockholm, Östergötland eller näraliggande områden.