Mission, Vision & Kärnvärden

”Informator utvecklar Sveriges position som framstående IT-nation”

...och bidrar därigenom till ett bättre samhälle med god livskvalitet, fortsatt stark innovationsförmåga och hög produktivitet.

"Informator skall vara det ledande IT-utbildningsföretaget i Sverige och den självklara partnern för IT-utbildningar"

...för såväl individ som företag.


Vi på Informator tar kompetensutveckling på stort allvar. Vi nöjer oss inte med att vara "bäst i branschen", vi vill även se till att Sverige behåller - och utvecklar sin position som framstående IT-nation. Detta kan vi bidra till och förverkliga genom att erbjuda utbildningar i framkant via flexibla, moderna och forskningsbaserade utbildningslösningar som fokuserar på bästa inlärningspraxis. 

Vi tar socialt ansvar även på annat sätt, till exempel genom att stötta olika användargrupper inom IT och framförallt genom att stötta den ideella organisationen Kodcentrum som ser till att fler barn, pojkar som flickor, blir intresserade av programmering. Läs mer om Kodcentrum här >

Våra kärnvärden

För att uppfylla vår vision och kunna utföra vår mission har vi på Informator enats om att kommunicera och agera på vissa sätt som vi anser stödja och föra oss framåt i vår verksamhet. Nedan presenteras de kärnvärden vi lever och strävar efter - för att vi, tillsammans med våra kunder och partners ska leda Sverige mot en än mer innovativ och framgångsrik IT-nation!

- Tillsammans blir vi starkare

Vi tror på långsiktiga relationer.  Tillit är basen för vår framgång och skapas av kvalitet i alla led.  Vi är ärliga, rättvisa och omtänksamma. Vi når framgång när vi samarbetar och drar åt samma håll.

- Vi gör det här tillsammans!

- Din insats gör skillnad

Vi är verksamma i en mogen bransch med tuff konkurrens. Det skapar behov av att tänka nytt och annorlunda. Med helhjärtade insatser ger vi våra kunder en modern upplevelse och nytta utöver det vanliga.

– Vi är här för att göra skillnad!

- Vågar man så vinner man

Vi lever i en tid av förändring där nya behov och ny teknik skapar nya möjligheter. Vi måste utmana, utvecklas och vara uthålliga för att ligga i framkant. När vi har bestämt oss agerar vi kraftfullt för att forma framtiden.

– Vi är här för att lyckas!