Samhällsansvar

Vi på Informator tar kompetensutveckling på stort allvar. Vi vill vara med och forma Sverige och se till att landet behåller och utvecklar sin position som framstående IT-nation. Moderna och innovativa ledare och kompetent arbetskraft bidrar till tillväxt och hög livskvalité, vilket är en effekt av vår produkt och affärsidé.Genom vår breda portfölj av IT-utbildningar tar vi ansvar för- och bidrar till att Sverige blir ett modernare och mer jämställt samhälle med stark innovationsförmåga, hög produktivitet och till digitaliseringen i sig. Vi erbjuder utbildningar som ligger i framkant via flexibla, moderna och forskningsbaserade utbildningslösningar med fokus på bästa inlärningspraxis - för att du och ditt företag ska kunna växa och bli mer framgångsrika. Vi för kunskap vidare och tillför samhället med byggstenar för utveckling.

Förutom vår grundläggande affärsidé om att utbildning leder till ett ljusare samhälle tar vi ett socialt ansvar genom att stötta andra organisationer som brinner för utbildning, digitalisering, människovärde och jämställdhet.

 

Informator, Spotify, Microsoft, Sigma och Ericsson är stolta huvudsponsorer till Kodcentrum som är en ideell förening som lär ut programmering till barn och unga flickor och pojkar. 
Läs mer här

 

Vi stödjer ideella föreningen L:ara som producerar grundutbildningsmaterial till barn i utvecklingsländer, via digitala inlärningssystem med skalbar, öppen och kvalitativ källkod. 
Läs mer här

Swedsoft vill göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och bidra till att stärka välfärd och Sveriges akademiska status i världen. Vi är stolta medlemmar sedan februari 2016. 
Läs mer här

Vi stödjer Hand in Hand som skapar jobb bland de fattigaste genom att utbilda kvinnor, så att de kan starta egna företag och därmed arbeta sig ur fattigdom av egen kraft.  
Läs mer här