Kodcentrum

KodcentrumInformator, Spotify, Microsoft, Sigma och Ericsson är stolta huvudsponsorer till Kodcentrum. Kodcentrum är en ideell förening som lär ut programmering till barn och ungdomar.

Enligt EU-kommisionen kommer Europa att sakna 1.000.000 programmerare år 2020. Samtidigt är ca 160,000 ungdomar i Sverige arbetslösa. Kodcentrums mål är att 100.000 av de avsaknade programmerarna ska utgöras av Svenska ungdomar. 

Kodcentrum arbetar för att få fler barn och ungdomar intresserade av programmering genom att öppna kodstugor runt om i Sverige med föreläsande volontärer som introducerar barn i åldern 9-13 år till Scratch, Baby Python och enklare HTML.

Ett aktivt arbete med mångfald och genus i tidiga åldrar kommer att bidra till en utjämning av de olikheter som finns inom IT-relaterade yrken idag. Informator delar Kodcentrums vision och vi har därför valt att gå in som huvudsponsor tillsammans med Spotify, Microsoft, Sigma och Ericsson. 

Delar även du och ditt företag Kodcentrums vision och känner för att hjälpa till?

Bli volontär  Bli sponsor Besök Kodcentrum.se

Kodcentrum startades av Johan Wendt som 2008 startade Mattecentrum för att arbeta mot sjunkande kunskaper i matematik. Idag studerar en femtedel av Sveriges barn mellan 9-19 år matte med föreningen, helt gratis. 

Den 28 mars 2017 tog 400 femteklassare över Blå hallen i Stadshuset. Under lekfulla former fick de utforska kodning tillsammans med sina lärare och programmerare från näringslivet. Läs mer >>

Som en del i det nya avtalet erbjuder Informator, förutom finansiering, Kodcentrums alla volontärer kostnadsfri vidareutbildning inom Informators egna utbud av programmeringskurser. Läs mer >>


Emil & Micke på Kodcentrum-besökInformator på besök hos Kodcentrum på Carlssons skola

Den 25 november 2014 besökte vi en kodstuga på Carlssons skola i Stockholm. Emil (VD) och Mikael (marknad) på Informator var på plats för att se om vi kunde hänga med i barnens tempo.

Läs hela inlägget här >

Huvudsponsorer