BarnHackathon hos Informator

Lördagen den 10 oktober 2015 hölls ett Hackathon i Informators kurscentrum i Göteborg.

Arrangör var givetvis Kodcentrum som verkar för att få fler unga att intressera sig för programmering. Informator och Spotify som är huvudsponsorer till Kodcentrum var även på plats tillsammans med evenemangets huvudpersoner; ett 40-tal barn med föräldrar som lärde sig programmera i Scratch, med hjälp av några av Kodcentrums volontärer. 

Lokalen sprudlade av energi och kreativitet och många av barnen visade stolt upp sina egenutvecklade spel. Podcasten Kodsnack samt ett filmteam dokumenterade och intervjuade barn, arrangörer och medarrangörer för att lyfta upp Kodcentrums engagemang i rampljuset.

Vi är mycket stolta och glada över att vi kan bidra till att fler unga, killar som tjejer, blir introducerade och klart intresserade av programmering genom Kodcentrum. I och med detta Hackathon har vi visat hur fantastiskt kul det kan vara med programmering och jag är övertygad om att vissa av barnen från dagens evenemang kommer att bli enastående utvecklare i framtiden, säger Emil Robertsson, VD på Informator.

 

Bilder från Hackathon 10 oktober hos Informator 

Ett 40-tal barn med förälder var på plats.

Alla var mycket engagerade i utvecklingen av sina egenutvecklade spel.

Clara blir intervjuad för en utbildningsfilm om programmering efter att ha presenterat sitt dataspel.

Fredrik från Podcasten Kodsnack insuper atmosfären