När du bokar in dig på en kurs som har en GO!-ikon efter kursdatumet kan du räkna med att kursen går av stapeln på utsatt tid. 

GO! - Garanterad kursstart

Att gå på utbildning kräver ofta planering, särskilt om du behöver resa, därför strävar vi hårt efter att sätta "GO!" på fler tillfällen. Kursen kommer aldrig ställas in på grund av för få bokade deltagare. Informator förbehåller sig dock rätten att förkorta, förlänga, senare- och/eller tidigarelägga planerade kurser vid exempelvis, men ej uteslutande vid, kursstarter som påverkas av omständigheter som ligger utanför Informators kontroll.

Klicka på Plus- ikonerna nedan för att se kursdatum med startgaranti.

Vecka 47

Leading SAFe® 4.6 with SA Certification


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M1506 Datum: 21 nov, 18 dec, 23 jan, 30 jan - Fler...
Läs mer och boka >

SAFe är det ledande ramverket för att skala agil utveckling från team till program- och portföljnivå,  Scaled Agile Framework. Att ha agila utvecklingsteam är bra men det räcker inte, hur ska vi lyckas skala upp agil utveckling från teamnivå till program- och portföljnivå?

I denna 2-dagarsutbildning får du lära dig att leda agil utveckling i stor skala med hjälp av SAFe. Du kommer att förstå ramverkets principer och arbetssätt för agila team, agila program, agil portföljhantering och agil arkitektur.

Läs mer

Scrum Master med Certifiering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1421 Datum: 21 nov, 18 dec, 13 jan, 20 jan - Fler...
Läs mer och boka >

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i Scrum som metod och introducerar dig i verktygen du behöver för att få teamet att bli kreativt, produktivt och leverera med kvalitet. Utbildningen passar både för dig som skall arbeta som Scrum Master och även du som har en annan roll men behöver förståelse för hur Scrum används.

Läs mer

Excel - Fortsättningskurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1703 Datum: 21 nov, 30 jan, 5 feb, 2 mar - Fler...
Läs mer och boka >

Fortsättningskursen för Excel ger dig möjlighet att utnyttja mer av programmets potential. Du lär dig att hantera pivottabeller, länkade kalkyler, formelgranskning m.m. för att öka din effektivitet. Dessutom sparar du tid när du har lärt dig skapa mallar och använda enkla makron. 

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 48

Projektledning med Agila metoder


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M908 Datum: 26 nov, 18 feb, 21 apr, 14 maj
Läs mer och boka >

Den här kursen ger dig smakprov på flera olika agila metoder. Du lär dig att kombinera dessa med traditionell projektmetodik och ges möjlighet plocka ut de delar som passar dig och ditt projekt bäst. Du får insikt i fördelar och nackdelar hos de olika arbetssätten och exempel på best practice från flera olika organisationer – organisationer som strävar mot den smidighet som krävs för att ständigt förbättras och utvecklas löpande med sin verksamhet.

Läs mer
Läs mer och boka >

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig allt om säkerhet i webb- och nätverksrelaterade miljöer. Vi går igenom hur hackare arbetar, vanliga misstag och hur du upptäcker och skyddar ert nätverk mot intrång!

Det här är en väldigt uppskattad och rolig kurs, där du får göra saker man inte trodde var möjligt (eller i alla fall inte trodde var så lätt). Många deltagare går hem med ett leende på läpparna och samtidigt en oro för sin egen datormiljö men med en ny verktygslåda med tips och tricks för att säkra upp sin IT-miljö!

Läs mer

Visio 2016 - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1712 Datum: 28 nov, 11 mar, 27 apr, 3 jun
Läs mer och boka >

Utbildningen är avsedd för dig som vill åskådliggöra dina uppgifter grafiskt, rita upp din strategi, förklara komplicerade processer och kommunicera bättre. Med Visio är det enkelt att skapa professionell affärsgrafik.  Utmärkt för den som ska presentera flödesscheman eller organisationsscheman. Visio gör det lättare att hålla reda på det växande nätverkets uppbyggnad, skapa planritningar m.m.

Läs mer

Office 365 och dess Appar


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1716 Datum: 27 nov, 10 mar, 28 apr, 4 jun
Läs mer och boka >

Office 365 är så mycket mer än bara Word, Excel, PowerPoint och Outlook. Denna fullspäckade utbildningsdag kommer att ge dig en överblick om vad Office 365 kan ge dig stöd och hjälp med utöver den traditionella synen på Office 365. Du kommer med andra ord att kunna utnyttja mobiliteten fullt ut i Office 365.

Läs mer

Programming in C#


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: MS20483 Datum: 25 nov, 20 apr MOC On-Demand
Läs mer och boka >
25 november GO! , 20 april GO!
25 november R GO!, 20 april GO!

During their five days in the classroom students review the basics of C# program structure, language syntax, and implementation details, and then consolidate their knowledge throughout the week as they build an application that incorporates several features of the .NET Framework.

Läs mer
Läs mer och boka >

Yocto Projects är idag det verktyg som de flesta använder för att utveckla ett inbyggt system i Linux. Yocto är en industristandard och har funnit sedan 2010. Projektet drivs av Linux Foundation och stöds av flera stora företag.

I kursen går vi igenom hur man börjar utveckla i Yocto och gör en djupdykning i byggsystemet, utveckling av recept, lager och hur man konfigurerar och optimerar Yocto. Det ingår ett antal övningar där du får prova på olika aspekter på utvecklingsprocessen för ett inbyggt Linux-system. Övningarna utförs på ett ARM-baserat kort som heter BeagleBone black.

Läs mer
Läs mer och boka >
25 november R GO!
25 november GO!

Detta är kursen för dig som arbetat ett tag med SharePoint, kanske som administratör eller redaktör och nu vill borra djupare för att bli än mer effektiv med verktyget genom att få förståelse för begreppet NOCODE. 

Målet med utbildningen är att ge dig kunskap att än bättre kunna utnyttja de inbyggda funktionerna i SharePoint för att på egen hand bygga smarta lösningar som inte kräver kodning/systemutveckling.

Läs mer
Läs mer och boka >

The ISTQB Advanced Test Manager qualification training focuses on test estimation, planning, monitoring and control. Successful candidates can: Define the overall testing goals and strategy for the system being tested. Plan, schedule and track the tasks.

Describe and organise the necessary activities. Select, acquire and assign the adequate resources to the tasks. Select, organise and lead testing teams. Organise the communication between the members of the testing teams, and between the testing teams and all relevant stakeholders. Justify the decisions and provide adequate reporting information where applicable.

Läs mer

Testautomatisering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1844 Datum: 28 nov, 10 feb, 4 jun
Läs mer och boka >

Kursen Testautomatisering består av två dagar och bygger på såväl teori och exempel dag 1 såväl som praktiska övningar som behandlar exempellösning med C# dag 2. 

Denna utbildning ger dig insikter och idéer inom framtagning av automatiserad testmiljö och testramverk, och passar dig som är applikationsutvecklare eller testare med erfarenhet av utveckling. Undervisningen är på svenska eller engelska. Kursmaterialet finns dock bara på engelska.

Läs mer

Kom igång med PowerShell


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: PTRS2023 Datum: 25 nov, 27 jan
Läs mer och boka >
25 november GO!, 27 januari

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 49

Projektledning - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M101 Datum: 4 dec, 9 dec, 27 jan, 24 feb - Fler...
Läs mer och boka >

I denna projektledarkurs får du metoder och kunskap för att kunna organisera, planera och leda IT-projekt samt verktyg för att kunna tillämpa dina nya kunskaper direkt. Projektledarutbildningen passar för dig som arbetar med projekt inom de flesta verksamhetsområden, såväl i större som mindre företag och organisationer.

Läs mer
Läs mer och boka >
5 december GO!
5 december GO!

En komplett grundkurs i Excel med inriktning på hur formler och funktioner kan göra dig effektivare. Excel är ett väldigt kraftfullt verktyg när det handlar om att få ut något meningsfullt ur stora mängder data. Samtidigt fungerar Excel också mycket bra för enkla beräkningar eller för att hålla ordning på nästan vilken information som helst

Läs mer
Läs mer och boka >
2 december GO!, 23 mars
23 mars

I kursen Förhandlingsteknik får du verktygen för en lyckad förhandling och kunskaper om förhandlingens psykologi. Du lär dig analysera, känna igen och hantera olika förhandlingstekniker och du får även flera chanser att under kursens gång praktiskt utveckla och tillämpa din egna förhandlingskompetens.

Läs mer

Nätverksteknik och Datakommunikation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2701 Datum: 2 dec, 20 jan, 24 feb, 30 mar - Fler...
Läs mer och boka >

Detta är en riktig hands-on säkerhetskurs och du kommer tillsammans med våra experter och dina kursvänner att jobba med flera konkreta lösningar som du kommer att ha användning av direkt du är tillbaka på din arbetsplats!

Läs mer

ISTQB Foundation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1720 Datum: 2 dec, 13 jan, 17 feb, 23 mar - Fler...
Läs mer och boka >

After the training, successfully completed the ISTQB Foundation Certificate is an indication of personal skills testing. ISEB ISTQB Foundation Certificate in Software Testing is an international software testing qualification.

Läs mer

JavaScript Introduction


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1907 Datum: 5 dec, 23 jan, 28 maj
Läs mer och boka >

JavaScript används av tusentals utvecklare och dess popularitet växer för varje dag. Språket är enkelt och dynamiskt. Många moderna ramverk och bibliotek är byggda på JavaScript, en bra grund inom JavaScript hjälper därför utvecklare att enklare felsöka och lösa problem. Den här kursen lägger fokus på grunderna i JavaScript och de nya funktionerna som introducerades med ES6. Vi tittar även på hur man testar JavaScript kod. Kursen är praktiskt orienterad och vi kodar tillsammans från dag ett.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 50

Projektekonomi


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M122 Datum: 11 dec, 20 mar, 4 jun
Läs mer och boka >
11 december GO!, 20 mars, 4 juni
11 december, 20 mars, 4 juni

Under kursen får du baskunskaper och träning i hur du kan planera, styra och följa upp projekt ur ett ekonomiskt perspektiv. Vi går igenom ekonomiska grundbegrepp, olika modeller och verktyg för budgetering och uppföljning av projekt. Under kursen får du prova olika kalkylmodeller, ett flertal begrepp och budgettekniker.

Läs mer
Läs mer och boka >
9 december GO!, 25 februari, 7 maj

Agile Portfolio Management är kursen som ger dig verktyg för att leda och fatta beslut inom strategi, affärsmodell och produktportfölj, och sedan omsätta detta i effektiv exekvering genom agil utveckling i stor skala.

Läs mer
Läs mer och boka >
10 december GO!, 31 mars
10 december, 31 mars

Javaprogrammering - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2731 Datum: 10 dec, 18 feb, 12 maj
Läs mer och boka >

Detta är utbildningen för dig som vill lära dig det objektorienterade programspråket Java från grunden.

Kursen tar upp såväl grundläggande syntax som kunskap från Javas viktigaste bibliotek med stöd för datalogiska klasser i Collections Framework och nyheterna från Java 10

Läs mer

SharePoint för användare


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: N1214 Datum: 9 dec, 13 jan, 17 feb, 16 mar - Fler...
Läs mer och boka >

SharePoint är stort och svårt för en användare att överblicka vilket ofta ger att företag missar att utnyttja upp till 90% av alla fördelar med programmet. Denna utbildning lär dig grunderna i SharePoint oavsett version, du får en överblick i programmets struktur och lär dig om integrationen med Microsoft Office. Det handlar inte längre enbart om intranät utan även om hur vi hanterar information i vår organisation.

Informator har genomfört utbildningar och våra experter från Humandata har arbetat med SharePoint sedan första version och har stött på både problem och lösningar hos stora som små kunder över hela Sverige!

Läs mer

SharePoint för Administratör och Redaktör


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T50366 Datum: 10 dec, 14 jan, 18 feb, 17 mar - Fler...
Läs mer och boka >

SharePoint för Administratör och Redaktör - Informator UtbildningSharePoint är ett stort system med många användningsområden och under denna utbildning går vi steg för steg igenom de viktigaste teknikerna för dig som arbetar som administratör eller redaktör av intranät och dokumenthantering.

I kursen som leds av ledande SharePointexperter som dagligen arbetar med produkten ute hos både små och stora kunder så lär du dig SharePoint på en super-user nivå. Du lär dig om integrationen med Office och även att jobba med bland annat rättigheter, arbetsflöden, dokumenthantering, redigering av innehåll samt listor.

Läs mer

Informationsbehandling med SQL


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T618 Datum: 9 dec, 20 jan, 24 feb, 23 mar - Fler...
Läs mer och boka >

Detta är en den mest heltäckande kursen för dig som behöver få en grundläggande förståelse för skapande och underhåll av databasstrukturer med hjälp av SQL (Structured Query Language). Du kommer att få lära dig SQL-språkets syntax, möjligheter, begränsningar och funktionalitet.

Läs mer

DNS


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2708 Datum: 9 dec, 17 feb, 15 jun
Läs mer och boka >
Läs mer och boka >
9 december GO!

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 51

Leading SAFe® 4.6 with SA Certification


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M1506 Datum: 21 nov, 18 dec, 23 jan, 30 jan - Fler...
Läs mer och boka >

SAFe är det ledande ramverket för att skala agil utveckling från team till program- och portföljnivå,  Scaled Agile Framework. Att ha agila utvecklingsteam är bra men det räcker inte, hur ska vi lyckas skala upp agil utveckling från teamnivå till program- och portföljnivå?

I denna 2-dagarsutbildning får du lära dig att leda agil utveckling i stor skala med hjälp av SAFe. Du kommer att förstå ramverkets principer och arbetssätt för agila team, agila program, agil portföljhantering och agil arkitektur.

Läs mer

Management 3.0 - Agilt ledarskap


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1426 Datum: 21 nov, 16 dec, 27 jan, 18 feb - Fler...
Läs mer och boka >

Kursen Management 3.0 riktar sig till chefer, ledare, projektledare, ScrumMasters, Product Owners och andra, som vill vara med och utveckla det agila arbetssättet. Alla som vill lära sig mer om hur ledarskapet kan bedrivas i agila organisationer för att få ut max från de agila teamen.

Läs mer

Riskhantering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M123 Datum: 19 dec, 17 apr, 2 jul
Läs mer och boka >
19 december GO!, 17 april, 2 juli
19 december, 17 april, 2 juli

Att hantera risker i projekt innebär att identifiera, analysera och att bemöta de risker som kan uppstå. Detta för att säkerställa att projektet kommer att nå det uppsatta målet. Risker kan beröra projektet eller företagets/organisationens verksamhet.

Riskhantering består av riskidentifiering, riskvärdering, riskåtgärdsplanering och riskbemötande. Det är är en interaktiv process som pågår under hela projektet. Nya risker kan dyka upp medan tidigare identifierade risker inte längre anses så allvarliga. Riskanalysen är ett utmärkt kommunikationsverktyg för att säkerställa att projektets viktigaste intressenter hela tiden känner projektets verklighet.

Läs mer
Läs mer och boka >

Att leda och utveckla dina processer med ritandet som verktyg.

Denna kurs lär dig förstärka ditt sätt att använda agila metoder genom att rita när du talar och förtydliga det som händer under mötet. Du fångar upp olika idéer och åsikter, skapar bilder för diskussion och överenskommelser i ditt team.

Läs mer

Scrum Master med Certifiering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1421 Datum: 21 nov, 18 dec, 13 jan, 20 jan - Fler...
Läs mer och boka >

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i Scrum som metod och introducerar dig i verktygen du behöver för att få teamet att bli kreativt, produktivt och leverera med kvalitet. Utbildningen passar både för dig som skall arbeta som Scrum Master och även du som har en annan roll men behöver förståelse för hur Scrum används.

Läs mer
Läs mer och boka >
16 december GO! , 20 april GO!, 8 juni GO!
16 december R GO!, 20 april R GO!, 8 juni R GO!

JavaScript och modern webbutveckling


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1823 Datum: 20 nov, 16 dec, 24 mar
Läs mer och boka >

Målgruppen är utvecklare med några års erfarenhet i t.ex. Java eller .NET som vill förstärka sin kunskap om frontend-utveckling.

Läs mer
Läs mer och boka >

I den här kursen så går vi igenom de rena grunderna upp till och med mönster och strategier för verkliga applikationer.

Läs mer

IREB CPRE Foundation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1705 Datum: 16 dec, 20 jan, 25 maj, 8 jul
Läs mer och boka >

I denna utbildning får du lära dig grunderna inom kravhantering enligt IREB Certified Professional for Requirements Engineering - Foundation Level 

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 22

Läs mer och boka >
16 december GO!, 31 mars GO!, 26 maj GO!
16 december R GO!, 31 mars R GO!, 26 maj R GO!

This optimized four day course provides administrators with the knowledge and skills needed to deploy and manage Windows 10 desktops, devices, and applications in an enterprise environment. Students learn how to plan and implement Windows 10 deployments in large organizations.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se