GO! - Garanterad kursstart

GO! - Garanterad kursstart

När du bokar in dig på en kurs som har en GO!-ikon efter kursdatumet kan du räkna med att kursen går av stapeln på utsatt tid. 

Att gå på utbildning kräver ofta planering, särskilt om du behöver resa, därför strävar vi hårt efter att sätta "GO!" på fler tillfällen. Kursen kommer aldrig ställas in på grund av för få bokade deltagare. Informator förbehåller sig dock rätten att förkorta, förlänga, senare- och/eller tidigarelägga planerade kurser vid exempelvis, men ej uteslutande vid, kursstarter som påverkas av omständigheter som ligger utanför Informators kontroll.

Klicka på Plus- ikonerna nedan för att se kursdatum med startgaranti.

Vecka 9

Javaprogrammering - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2731 Datum: 26 feb, 9 apr, 14 maj, 25 jun
Läs mer och boka >

Detta är kursen för dig som vill lära dig det objektorienterade programspråket Java från grunden.

Läs mer

SharePoint för användare


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: N1214 Datum: 28 feb, 4 apr, 23 maj, 4 jul
Läs mer och boka >

SharePoint är stort och svårt för en användare att överblicka vilket ofta ger att företag missar att utnyttja upp till 90% av alla fördelar med programmet. Denna utbildning lär dig grunderna i SharePoint oavsett version, du får en överblick i programmets struktur och lär dig om integrationen med Microsoft Office. Det handlar inte längre enbart om intranät utan även om hur vi hanterar information i vår organisation.

Informator har genomfört utbildningar och våra experter från Humandata har arbetat med SharePoint sedan första version och har stött på både problem och lösningar hos stora som små kunder över hela Sverige!

Läs mer

SharePoint för Administratör och Redaktör


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T50366 Datum: 1 mar, 5 apr, 24 maj, 5 jul
Läs mer och boka >

SharePoint för Administratör och Redaktör - Informator UtbildningSharePoint är ett stort system med många användningsområden och under denna utbildning går vi steg för steg igenom de viktigaste teknikerna för dig som arbetar som administratör eller redaktör av intranät och dokumenthantering.

I kursen som leds av ledande SharePointexperter som dagligen arbetar med produkten ute hos både små och stora kunder så lär du dig SharePoint på en super-user nivå. Du lär dig om integrationen med Office och även att jobba med bland annat rättigheter, arbetsflöden, dokumenthantering, redigering av innehåll samt listor.

Läs mer

Nätverksteknik och Datakommunikation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2701 Datum: 26 feb, 4 apr, 21 maj
Läs mer och boka >
26 februari GO!, 4 april, 21 maj
26 februari, 4 april, 21 maj

Detta är utbildningen för dig som vill ha en säker grund att stå på inom nätverks- och datakommunikationsområdet. Utbildningen går igenom terminologi, hur datanät byggs upp, arkitekturer, protokoll och standarder och sätter dem i ett praktiskt sammanhang för att få förståelse för hur de olika delarna hänger ihop och varför vi har den miljö som vi har idag.

Detta är en riktig hands-on kurs och du kommer tillsammans med våra experter och dina kursvänner att jobba med flera konkreta lösningar som du kommer att ha användning av direkt du är tillbaka på din arbetsplats!

Läs mer

ITIL® Foundation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2862 Datum: 26 feb, 21 mar, 26 mar, 9 apr - Fler...
Läs mer och boka >

Grundläggande 3-dagars kurs som ger en förståelse för ITIL® och samtidigt öppnar dörren för fördjupningskurser inom ITIL®. Kursen vänder sig till dig som är inblandad i leveransen av IT-tjänster och behöver en förståelse för "best practice" inom Service Management.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 10

Läs mer och boka >
5 mars GO!, 4 juni
5 mars, 4 juni

Microsoft Project för Projektledare


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C2611 Datum: 8 mar, 12 apr, 24 maj, 5 jul
Läs mer och boka >
8 mars GO!, 12 april GO!, 24 maj, 5 juli
8 mars R GO!, 12 april, 24 maj, 5 juli

MS Project är Microsofts projektverktyg som under många år varit ett favoritverktyg för projektledare i yrkeslivet. Denna utbildning vänder sig till dig som projektledare och även projektmedarbetare som vill kunna använda MS Project. Vi hanterar versioner 2010 - 2016 under kursen som ett effektivt verktyg för planering av projekt.

Läs mer

Excel - Släpp fram potentialen!


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: N1207 Datum: 7 mar, 11 apr, 23 maj
Läs mer och boka >
7 mars GO!, 11 april, 23 maj
7 mars, 11 april, 23 maj

Software Architecture


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T20112 Datum: 5 mar, 24 maj, 11 jun, 12 nov
Läs mer och boka >
Läs mer och boka >
5 mars GO!, 7 maj

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 11

Spring Framework


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T20109 Datum: 12 mar, 4 apr, 18 jun
Läs mer och boka >

Spring Framework is a Java platform that provides comprehensive infrastructure support for developing Java applications. Spring handles the infrastructure so you can focus on your application.

Läs mer

Användbarhet & Agil Design/UX


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2152 Datum: 12 mar, 23 apr, 18 jun
Läs mer och boka >
12 mars GO!, 23 april, 18 juni
12 mars, 23 april, 18 juni

På denna UX-fokuserade utbildning får du prova på och lära dig hela processen att från ett agilt synsätt skapa användbara tjänster och funktioner tillsammans med fantastisk användarupplevelse!

– Att gå från ”Good enough” till ”Great” . Från förstudier, via övergripande design till praktiska användbarhetsutvärderingar. Målsättningen är att ge dig verktygen  att kunna utveckla system, webbtjänster eller appar med hög upplevd kvalitet.

Läs mer

Coachande Ledarskap


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M201 Datum: 12 mar, 14 mar, 2 maj, 18 jun
Läs mer och boka >
14 mars GO!, 2 maj, 18 juni
12 mars, 2 maj, 18 juni

Coachande ledarskap innebär förmågan att både kunna kommunicera effektivt, coacha medarbetarna så att de växer som individer och ha en klar bild av sig själv och sin ledarstil. Håller du med om att det låter som en bra ledare? Bra! För det är vad du får kunskaper om på vår grundläggande ledarskapsutbildning Coachande ledarskap.

Denna ledarskapskurs ger dig kunskaper om kommunikation, grupputveckling, konflikthantering och genom ett antal självtester en ökad insikt om din egna ledarstil. Utbildningen bygger mycket på upplevelsebaserad inlärning och innehåller följaktligen många praktiska övningar.

Läs mer

Management 3.0 - Agilt ledarskap


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1426 Datum: 13 mar, 19 apr, 7 jun
Läs mer och boka >
13 mars GO!, 19 april, 7 juni
13 mars GO!, 19 april, 7 juni

Kursen Management 3.0 riktar sig till chefer, ledare, projektledare, ScrumMasters, Product Owners och andra, som vill vara med och utveckla det agila arbetssättet. Alla som vill lära sig mer om hur ledarskapet kan bedrivas i agila organisationer för att få ut max från de agila teamen.

Läs mer

TCP/IP


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2703 Datum: 12 mar, 11 jun
Läs mer och boka >
12 mars GO!, 11 juni
12 mars, 11 juni

Projektledning - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M101 Datum: 12 mar, 4 apr, 2 maj, 18 jun
Läs mer och boka >
12 mars GO!, 4 april GO!, 2 maj, 18 juni
12 mars, 4 april, 2 maj, 18 juni

I denna projektledarutbildning får du goda grunder för att leda projekt! Kursen skapar en förståelse för vad det innebär att leda ett projekt och motivera projektgrupper plus många praktiska verktyg för dig att ta med till din egen verksamhet. Utbildningens innehåll är anpassat efter de internationella projektledarorganisationerna PMI:s och IPMA:s syn på projektledning och ger dig teoretiska kunskaper för att klara en CAPM (PMI) eller IPMA D-certifiering.

I denna kurs får du metoder och kunskap för att kunna organisera, planera och leda IT-projekt samt verktyg för att kunna tillämpa dina nya kunskaper direkt. Projektledarutbildningen passar för dig som arbetar med projekt inom de flesta verksamhetsområden, såväl i större som mindre företag och organisationer.

Läs mer

Excel med Office 365- Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1702 Datum: 12 mar, 4 apr, 23 apr, 14 maj - Fler...
Läs mer och boka >

En komplett grundkurs i Excel med inriktning på hur formler och funktioner kan göra dig effektivare. Excel är ett väldigt kraftfullt verktyg när det handlar om att få ut något meningsfullt ur stora mängder data. Samtidigt fungerar Excel också mycket bra för enkla beräkningar eller för att hålla ordning på nästan vilken information som helst

Läs mer
Läs mer och boka >
14 mars GO!, 15 juni
14 mars, 15 juni

Fånga dina idéer, oavsett vilket format de kommer i. Skriv med tangentbordet eller för hand. Kopiera och lägg in länkar och webbsidor, infoga foton och videoklipp; bädda in tabeller och bifoga filer. OneNote är en digital anteckningsbok för att skriva ned, lagra och dela all slags information Om du har dina anteckningsböcker i molnet kan du komma åt och använda informationen på alla dina favoritenheter. Du kommer dessutom åt din information i en vanlig webbläsare.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 12

Agil Kravhantering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1424 Datum: 21 mar, 27 jun
Läs mer och boka >
21 mars GO!, 27 juni
21 mars, 27 juni

Agil Kravhantering, vad är det? Istället för att identifiera och bryta ner systemkrav i stora massor, vill man i agila metoder identifiera och förfina kraven kontinuerligt. Målet är att skapa ett jämnt flöde där varje identifierat behov hos slutanvändaren implementeras så snart som möjligt. Man vill också tydligt kunna spåra varje krav på mjukvaran till en nytta som slutanvändaren får uppleva. 

Kursen är framtagen och levereras av Ola Berg som levererat utbildning inom Agila metoder under flera år tillsammans med Informator. Ola är lean/agil-vägvisare med fokus på de lite större sammanhangen: den agila organisationen (vertikalt) och det smidiga värdeflödet tvärs genom organisationen till en mottagare (horisontellt). Hur får vi frihet på arbetet utan att vi själva eller organisationen går sönder?

Läs mer
Läs mer och boka >
21 mars GO!, 24 maj
21 mars, 24 maj

I denna endagsutbildning i högt tempo ger vi dig som framgångsrik projektledare en nyckelroll med hjälp av strategisk kommunikation. Vi skapar och sätter best practice kring samtliga steg i kommunikationsplanen och efter avslutad kurs har du en färdig plan med aktiviteter som du omgående kan applicera i din egen verksamhet.

Kommunikation är en avgörande faktor i alla typer av projekt oavsett storlek. Med genomtänkt kommunikation så leder du projektet mot ditt önskade resultat och navigerar effektivt genom förväntningar, förändringar och eventuellt motstånd i omvärlden.

Läs mer

GDPR - Privacy by Design


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M1732 Datum: 23 mar, 18 maj
Läs mer och boka >
23 mars GO!, 18 maj
23 mars, 18 maj

Word - Fortsättningskurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1405 Datum: 22 mar, 2 jul
Läs mer och boka >
22 mars GO!, 2 juli
22 mars GO!, 2 juli

För många räcker grundkunskap långt för att arbeta i Word. Är du en flitig användare av programmet upptäcker du snart att det finns så mycket mer. Fortsättningskursen tar vid där grundkursen slutar och fördjupar din kunskap i programmet.

Läs mer

PowerPoint - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1408 Datum: 21 mar, 1 jun
Läs mer och boka >
21 mars GO!, 1 juni
21 mars, 1 juni

Med PowerPoint kan du skapa bildspel med text och foton, illustrationer, ritningar, tabeller, diagram och, med snygga övergångar i ett snyggt bildspel. Du kan animera text och illustrationer och lägga till ljudeffekter och berättarröst.  

Läs mer
Läs mer och boka >
21 mars GO!

Don’t miss this opportunity to get a headstart on Azure Security Center. Book an inspiring day and bring your laptop to follow along the demos during the day.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 13

Personlig effektivitet


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M302 Datum: 26 mar, 11 jun
Läs mer och boka >
26 mars GO!, 11 juni
26 mars, 11 juni

Redan under utbildningen påbörjar du ett förändringsarbete mot en effektivare vardag. Första steget är att kartlägga och beskriva den arbetssituation du befinner dig i. Du får på det sättet en bild av vad du kan och bör förändra. Du motiverar dig själv genom att hitta fördelar med ett nytt arbetssätt t ex; slippa övertidsarbete, tid för fördjupning, kvalitetshöjning, må bättre etc. Den metod vi tillämpar kopplas till dina faktiska arbetsuppgifter och ev. problem.

Läs mer
Läs mer och boka >
26 mars GO!, 23 maj
26 mars, 23 maj

Det praktiska ledarskapet är i fokus under denna utbildning och dagarna ger dig en verktygslåda för de olika situationerna som dyker upp i vardagen. 
Du kommer att öka din förmåga till personligt ansvarstagande, beslutsfattande och prioriteringar. Du kan sprida förtroende i ditt team genom trygghet och tydlighet i din roll och du kommer att öka effekten i ditt team. Vi arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt.

Läs mer

Agila metoder med Scrum, Kanban och Lean


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1420 Datum: 28 feb, 28 mar, 25 apr, 1 jun - Fler...
Läs mer och boka >

Denna kurs är en heldags introduktion till agila metoder med exempel från Scrum, Kanban och Lean, där du oavsett roll i organisationen, får en grundläggande överblick, nyttiga exempel att ta med till din egen vardag och inspireras till djupare kunskaper inom området.

Syftet med denna agila workshopsdag är att överblicka, inspirera samt ge dig möjlighet att hitta nästa steg i din egen och organisationens agila utveckling.

Läs mer
Läs mer och boka >
26 mars GO!, 7 maj, 28 juni
26 mars, 7 maj, 28 juni

Fortsättningskursen för Excel ger dig möjlighet att utnyttja mer av programmets potential. Du lär dig att hantera pivottabeller, länkade kalkyler, formelgranskning m.m. för att öka din effektivitet. Dessutom sparar du tid när du har lärt dig skapa mallar och använda enkla makron. 

Läs mer
Läs mer och boka >
28 mars GO!, 14 juni
28 mars, 14 juni

Med PowerPoint kan du skapa avancerade bildspel med text och foton, illustrationer, ritningar, tabeller, diagram och film, med övergångar i ett snyggt bildspel. Du kan animera text och illustrationer och lägga till ljudeffekter och berättarröst. Detta är en interaktiv kurs som genomförs med fokus på just de önskemål som aktuella kursdeltagare framför. Uppge gärna speciella önskemål vid din kursanmälan!

Läs mer

ITIL® Lifecycle - Service Transition


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2867 Datum: 26 mar, 28 maj, 8 okt, 17 dec
Läs mer och boka >

På denna utbildning får du en djupare förståelse för innehållet i Service Transition-boken. Utbildningen vänder sig framför allt till dig som jobbar med att testa och driftsätta nya och uppdaterade IT-tjänster.
Utbildningen erbjuder möjlighet att certifiera sig och erhålla certifikatet 'ITIL Service Lifecycle Management - Service Transition'.

Läs mer

C++ Threads Programming


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1312 Datum: 26 mar, 18 jun
Läs mer och boka >
26 mars GO!, 18 juni
26 mars R, 18 juni R

Writing thread based programs is one of the most difficult programming tasks you can do. Actually, the general advice is to completely avoid putting in bugs in the code. If that advice turns out to be unrealistic, the next best thing you can do is program according to a set of well-known design patterns. In this course, we focus on the latter approach.

Läs mer
Läs mer och boka >
27 mars GO!, 19 juni
27 mars R, 19 juni R

This training is designed for JIRA Administrators and will guide you through the administration concepts of JIRA and coach you in how to become a more efficient JIRA Administrator. You will learn all the necessary things that a JIRA Administrator needs to run a healthy JIRA configuration.

Läs mer

IREB CPRE Foundation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1705 Datum: 26 mar, 14 maj
Läs mer och boka >

IMS Fundamentals


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: Zl1_CM01 Datum: 26 mar, 1 okt
Läs mer och boka >
26 mars GO!, 1 oktober

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 14

Spring Framework


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T20109 Datum: 12 mar, 4 apr, 18 jun
Läs mer och boka >

Spring Framework is a Java platform that provides comprehensive infrastructure support for developing Java applications. Spring handles the infrastructure so you can focus on your application.

Läs mer

SharePoint för användare


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: N1214 Datum: 28 feb, 4 apr, 23 maj, 4 jul
Läs mer och boka >

SharePoint är stort och svårt för en användare att överblicka vilket ofta ger att företag missar att utnyttja upp till 90% av alla fördelar med programmet. Denna utbildning lär dig grunderna i SharePoint oavsett version, du får en överblick i programmets struktur och lär dig om integrationen med Microsoft Office. Det handlar inte längre enbart om intranät utan även om hur vi hanterar information i vår organisation.

Informator har genomfört utbildningar och våra experter från Humandata har arbetat med SharePoint sedan första version och har stött på både problem och lösningar hos stora som små kunder över hela Sverige!

Läs mer

Projektledning - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M101 Datum: 12 mar, 4 apr, 2 maj, 18 jun
Läs mer och boka >
12 mars GO!, 4 april GO!, 2 maj, 18 juni
12 mars, 4 april, 2 maj, 18 juni

I denna projektledarutbildning får du goda grunder för att leda projekt! Kursen skapar en förståelse för vad det innebär att leda ett projekt och motivera projektgrupper plus många praktiska verktyg för dig att ta med till din egen verksamhet. Utbildningens innehåll är anpassat efter de internationella projektledarorganisationerna PMI:s och IPMA:s syn på projektledning och ger dig teoretiska kunskaper för att klara en CAPM (PMI) eller IPMA D-certifiering.

I denna kurs får du metoder och kunskap för att kunna organisera, planera och leda IT-projekt samt verktyg för att kunna tillämpa dina nya kunskaper direkt. Projektledarutbildningen passar för dig som arbetar med projekt inom de flesta verksamhetsområden, såväl i större som mindre företag och organisationer.

Läs mer

Visio 2016 - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1712 Datum: 3 apr, 23 maj
Läs mer och boka >
3 april GO!, 23 maj
3 april, 23 maj

Utbildningen är avsedd för dig som vill åskådliggöra dina uppgifter grafiskt, rita upp din strategi, förklara komplicerade processer och kommunicera bättre. Med Visio är det enkelt att skapa professionell affärsgrafik.  Utmärkt för den som ska presentera flödesscheman eller organisationsscheman. Visio gör det lättare att hålla reda på det växande nätverkets uppbyggnad, skapa planritningar m.m.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 15

Microsoft Project för Projektledare


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C2611 Datum: 8 mar, 12 apr, 24 maj, 5 jul
Läs mer och boka >
8 mars GO!, 12 april GO!, 24 maj, 5 juli
8 mars R GO!, 12 april, 24 maj, 5 juli

MS Project är Microsofts projektverktyg som under många år varit ett favoritverktyg för projektledare i yrkeslivet. Denna utbildning vänder sig till dig som projektledare och även projektmedarbetare som vill kunna använda MS Project. Vi hanterar versioner 2010 - 2016 under kursen som ett effektivt verktyg för planering av projekt.

Läs mer

ITIL® Lifecycle - Service Operation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2868 Datum: 9 apr, 18 jun, 15 okt, 12 dec
Läs mer och boka >

På denna utbildning får du en djupare förståelse för innehållet i Service Operations-boken. Utbildningen vänder sig framför allt till dig som jobbar med Service Desk, användarsupport eller driftövervakning.
Utbildningen erbjuder möjlighet att certifiera sig och erhålla certifikatet 'ITIL Service Lifecycle Management - Service Operations'.

Läs mer
Läs mer och boka >
10 april GO!, 12 juni
10 april R, 12 juni R

Denna utbildning vänder sig till programmerare och systemerare som ska underhålla befintlig C-programvara. Du får lära dig läsa, förstå, vidare- och nyutveckla C-kod, vad som ger portabilitet respektive icke-portabilitet och ANSI-standardbiblioteket. Du får också en orientering i moderna utvecklingsverktyg.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 16

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 17

Läs mer och boka >
23 april GO!, 26 juni
23 april R, 26 juni R

Detta är kursen för dig som arbetat ett tag med SharePoint, kanske som administratör eller redaktör och nu vill borra djupare för att bli än mer effektiv med verktyget genom att få förståelse för begreppet NOCODE. 

Målet med utbildningen är att ge dig kunskap att än bättre kunna utnyttja de inbyggda funktionerna i SharePoint för att på egen hand bygga smarta lösningar som inte kräver kodning/systemutveckling.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 18

C# Fast Track


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1538A Datum: 8 mar, 3 maj, 18 jun
Läs mer och boka >

Denna kurs riktar sig till dig som på ett tidseffektivt sätt vill fördjupa dina C#-kunskaper. Under två kodintensiva dagar går vi igenom best practice inom objektorientering generellt och C# som språk, delegater och LINQ mer specifikt. 

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 19

Excel - Fortsättningskurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1403 Datum: 26 mar, 7 maj, 28 jun
Läs mer och boka >
26 mars, 7 maj GO!, 28 juni
26 mars, 7 maj, 28 juni

Fortsättningskursen i Excel ger dig möjlighet att utnyttja mer av programmets potential. Du lär dig att hantera pivottabeller, länkade kalkyler, formelgranskning m.m. för att öka din effektivitet. Dessutom sparar du tid när du har lärt dig skapa mallar och använda enkla makron. 

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

Vecka 22

z/OS REXX Programming Workshop


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: Zl1_ES52 Datum: 28 maj, 1 okt
Läs mer och boka >
28 maj GO!, 1 oktober

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se