HemSök efter kurserPresentationsteknik för projektledare/förändringsledare

Presentationsteknik för projektledare/förändringsledare

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_halfstar_empty

En stor del av att leda ett projekt/förändring består av att kunna presentera vad projektet / förändringen går ut på. Om du inte når fram med ditt budskap till mottagarna kommer det inte att bli som du tänkt. 

Genom att förstå de som lyssnar och kunna välja ut de argument som just dessa vill höra tillsammans med en presentationsteknik som får åhörarna att se det du ser och förstå det du förstår gör ditt projekt-/förändringsarbete så mycket enklare. Du når helt enkelt ut med ditt budskap.


Plats
Stockholm

Utbildningsformer
Classroom

Längd
2 dagar

Pris
19450 kr

Målgrupp

Att tala så andra vill lyssna är en konst vi lär oss - ingenting vi föds med. Utbildningen vänder sig till dig som vill bli bättre på att fånga och behålla åhörarnas fokus på dig och det du vill säga.

  • Du som jobbar som projektledare och vill bli bättre på att nå ut med ditt budskap  
  • Du som driver förändring och vill bli bättre på att informera förändringen tydligt och motivera den
  • Du som vill lära dig grunderna i presentationsteknik och känna dig tryggare

Mål

Utbildningen ger dig kunskap och träning, så att du med stor tillförsikt kan se fram emot nästa presentation.

Kursinnehåll

På den här utbildningen lär du dig hur du drar nytta av dina egna personliga resurser för att planera och genomföra övertygande och för målgruppen intressanta presentationer. Utbildningen byggs upp med praktiska arbetspass där teoriavsnitt steg för steg varvas med praktik.

Planering och förberedelser

Förutsättningarna för en lyckad presentation är noggranna förberedelserna. Vilka är åhörarna? Vad ska presentationen leda till? Vad är budskapet och hur ska presentationen byggas upp för att lyfta fram budskapet? Hur skapas ett upplägg som är tydligt och engagerande? Under utbildningen arbetar vi med analys av budskap och målet med presentationen, disposition och genomförande. 

Framförande

Hur mycket betyder presentatören själv för en bra presentation? Vad är karisma? Hur kommunicerar jag? Vad säger jag och vad hör andra? Vilka sidor kan jag utveckla? Hur gör man? Vi lär oss om kommunikation och vad ett åhörarfokuserat framträdande innebär. Diskussioner och praktisk träning varvas under kursen.

Åhörarstöd och manus

Behövs bildstöd eller annat stöd? Hur ska det utformas och användas? Vilka risker finns med PowerPoint-fokuserade presentationer? Hur håller jag ordning på mitt upplägg? Vad är ett bra manus? Vi lär oss hur material och manus kan utformas för bästa möjliga stöd för åhörare och presentatör.

Lär dig av andra!

Utöver egen träning får du under denna kurs också både ge och ta emot feedback från övriga kursdeltagare. Genom att iaktta och lyssna till andra lär vi oss också något om oss själva. Inom gruppen kan vi ha kommit olika långt i vår träning. Varje kursdeltagare utgår från sina egna förkunskaper, sin erfarenhet och sina behov och lägger fokus på de områden han eller hon närmast vill utveckla. Vi är olika men kan också känna igen oss och dra nytta av varandras erfarenheter.

Utbildare

Marie Bohlin

Marie är en civilingenjör, kommunikatör och coach med över 25 års erfarenhet av projektledning, affärsmässighet, kundfokus och människors drivkrafter. Har arbetat som chef inom svensk industri samt med praktisk och strategisk kommunikation.

Hon jobbar idag som coach samt med att ta fram och genomföra utbildningsprogram inom projektledning, ledarskap, förhandling och presentationsteknik.


Referenser

  • ”En väldigt matnyttig kurs med mycket bra information som gav stor inspiration. Skulle varmt rekommendera både Informator och utbildningen till alla som vill lära sig mer om presentationsteknik.”