HemSök efter kurserUtvecklande utvecklingssamtal

Utvecklande utvecklingssamtal

Utvecklingssamtal kan vara årets höjdpunkt, det är den tid du får ostört med en person i taget. Då ni på riktigt kan mötas i en givande dialog, en dialog som för verksamheten och er själva framåt. Dialogen är det centrala - mallen är ett stöd och en sammanfattning.

Många tycker att utvecklingssamtal är svåra - de gillar inte att komma med kritik eller är rädda att få kritik. Så behöver det inte vara. Utvecklingssamtal ska vara något väldigt positivt för alla parter. Det handlar ju om utveckling - dels att få vara med och utveckla någon annan och dels att själv få möjlighet att utvecklas. 

Kurs genomförs med Marie Bohlin som även håller i våra populära kurser Coachande ledarskap, Presentationsteknik, Personlig effektivitet


Utbildningsformer
Classroom
Remote

Längd
1 dag

Pris
7500 kr

Målgrupp

Du som vill utveckla dina utvecklingssamtal till positiva, stärkande samtal som gagnar både individen och organisationen.

Förkunskaper

Inga speciella förkunskaper krävs.

Innehåll: Utvecklande utvecklingssamtal

Ett lyckat utvecklingssamtal består av lika delar struktur och mindset.

Under kursen går vi igenom olika sätt att skapa ett mindset för ett positivt och givande utvecklingssamtal. Vi tar med oss detta in i den struktur som bäst passar just ditt arbete och du får med dig konkreta idéer och mallar så att du kan se fram emot nästa utvecklingssamtal med tillförsikt.

Innehåll

  • Syfte och mål med utvecklingssamtalet
  • Tillstånd - hur vill du att det ska vara?
  • Konsten att utveckla en annan person - Feedback baserat på Non-violence communication (NVC)
  • Olikheter i hur vi vill få och ge information och dess tillämpningar i samtalet
  • Språkmönster, kommunikationsprofiler
  • Strukturer och mallar
  • Sammanfattning och uppföljning av samtalet

Kursmaterial

Kursen levereras på svenska och kursmaterial på svenska ingår.

Utbildare

Marie Bohlin

Marie är en civilingenjör, kommunikatör och coach med över 25 års erfarenhet av projektledning, affärsmässighet, kundfokus och människors drivkrafter. Har arbetat som chef inom svensk industri samt med praktisk och strategisk kommunikation.

Hon jobbar idag som coach samt med att ta fram och genomföra utbildningsprogram inom projektledning, ledarskap, förhandling och presentationsteknik.