PS201406

Ladda ner som PDF

Application Lifecycle Management och Team Foundation Server 2013

Välkommen till en timme med Application Lifecycle Management och Microsoft Team Foundation Server 2013

Frukostseminariet är kostnadsfritt och pågår mellan kl 08:00-10:00. Frukost serveras från 08.00, seminariet startar kl 08.30. Efter seminariet finns talarna kvar för fortsatt diskussion och demo av TFS 2013. 

OBS!! Vi återkommer med fler datum i höst på detta seminarium!

Application Lifecycle Management (ALM), eller konsten att äga och förvalta ett IT-system, är ett koncept som funnits i drygt 10 år nu. En ALM-process täcker in allt som har med applikationscykeln att göra, från idé/krav till pensionering av applikationen. Detta innebär att många inom organisationen, inte bara it-sidan, är berörda av en ALM-process. Detta ställer höga krav på verktygen som används för att stödja processen.

Microsoft Team Foundation Server (TFS) har genom åren utvecklats till en mogen produkt väl lämpad att implementera de flesta företags ALM-processer. Med version 2013 tar Microsoft ett stort kliv framåt, inte minst i jämförelse med många konkurrenter, och erbjuder en plattform som stödjer våra projekt inom flera områden genom att underlätta:

  • Synlighet. Hur kan vi få transparens i våra projekt? 
  • Spårbarhet. Hur kan vi få spårbarhet från krav till produktionssatt kod?
  • Automatisering av processer. Hur kan vi dra bästa möjliga nytta av möjligheten att automatisera vår ALM-process?

  • Samarbete. Hur kan vi få så bra samarbete mellan de olika delarna av organisationen som möjligt?

  • Agila processer. Hur kan TFS 2013 stödja implementationen av moderna projektledningsmetoder?

Under seminariet kommer Mathias Olausson att beskriva vad ALM är och
varför det är viktigt för företag och organisationer att ha kontroll över ALM-processen. De kommer också att beskriva hur TFS 2013 hjälper oss med vår ALM-process. Detta är även temat för Mathias senaste bok som släpptes 2013.


Mathias Olausson arbetar som ALM-konsult på Solidify med fokus på mjukvaruarkitektur och förbättring av utvecklingsprocesser. Mathias är en Visual Studio ALM MVP och anlitas flitigt av Microsoft och Informator som föreläsare och kursledare. Mathias har bland annat medverkat som ATE (Ask The Expert) på TechEd i Europa och är också aktiv som Microsoft ALM Ranger.

 

Utbildningen levereras i samarbete med

Kursfakta

Kurs-ID: PS201406
Längd: 2 Tim
Pris exkl moms: 0 kr

Lämna dina kontaktuppgifter om du önskar en företagsintern utbildning.