PS201401

Ladda ner som PDF

Bli vän med din bugg

Det här seminariet handlar om vårt utan tvekan vanligaste ”husdjur” i IT-projekt, nämligen mjukvarubuggen.

Den här lilla krabaten kan dyka upp i olika skepnader. Varje sort har sina speciella kännetecken. Somliga är förhållandevis harmlösa och orsakar bara mindre besvär. Andra kan bitas rejält. Dem behöver vi hålla under uppsikt särskilt noga, så att de inte får tillfälle att ställa till skada hos kunder och användare.

Under seminariet kommer vi att bege oss ut på en expedition och studera en rad buggar som fångats in ute i det fria. I synnerhet kommer vi att diskutera hur vi hade kunnat fånga in dem ännu tidigare.

Dessutom ska vi lära oss att rapportera buggar genom felrapporter som håller världsklass. Tydliga felbeskrivningar underlättar förståelsen hos alla intressenter – inte minst dig själv. De gör hanteringen av felen mer effektiv. Att lära känna sina buggar ordentligt är därför ett mycket smart sätt att minska både produkt- och projektrisker.

Målgrupp

Alla som arbetar med utveckling och test av IT-system och någon gång har blivit biten av en mjukvarubugg.

Seminariet ges på svenska.

Agenda

08.00 -08.30 Registrering och Kaffe/Te och smörgås
08.30 – 09.45 Seminarium

Talare: Freddy Gustavsson

Freddy GustavssonFreddy Gustavsson har arbetat med test och kvalitetssäkring av programvara sedan 2001. Han är idag verksam som konsult hos System Verification med inriktning mot testledning och strategi och brinner för att hjälpa kunderna bli mer effektiva inom testning. Utöver konsultuppdrag arbetar Freddy även som utbildare, bland annat på Informators kurs ISTQB Foundation.

Ladda ner presentationen från seminariet

Kursfakta

Kurs-ID: PS201401
Längd: 2 Tim
Pris exkl moms: 0 kr
Kan betalas med:
TRAINING CARD

Lämna dina kontaktuppgifter om du önskar en företagsintern utbildning.