Kurser inom Kravhantering/kravfångst

Att göra en noggrann kravinsamling kan låta självklart. Men i förvånansvärt många projekt brister det för att man är för angelägen att sätta igång arbetet fort. Informators kurser inom kravhantering erbjuder en gedigen verktygslåda för alla som arbetar med krav för IT-system.

Våra utbildningar i kravhantering hålls i Informators kurslokaler som öppna schemalagda kurser men kan också företagsanpassas hos oss eller i kundens lokaler. Läs mer om våra kravhanteringskurser nedan och boka.

Kurser inom Kravhantering

Agil Kravhantering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1424 Datum: 21 jun, 24 aug, 17 okt, 14 nov - Fler...
Läs mer och boka >

Agil Kravhantering, vad är det? Istället för att identifiera och bryta ner systemkrav i stora massor, vill man i agila metoder identifiera och förfina kraven kontinuerligt. Målet är att skapa ett jämnt flöde där varje identifierat behov hos slutanvändaren implementeras så snart som möjligt. Man vill också tydligt kunna spåra varje krav på mjukvaran till en nytta som slutanvändaren får uppleva. 

Kursen är framtagen och levereras av Ola Berg som levererat utbildning inom Agila metoder under flera år tillsammans med Informator. Ola är lean/agil-vägvisare med fokus på de lite större sammanhangen: den agila organisationen (vertikalt) och det smidiga värdeflödet tvärs genom organisationen till en mottagare (horisontellt). Hur får vi frihet på arbetet utan att vi själva eller organisationen går sönder?

Läs mer

Användbarhet & Agil Design/UX


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2152 Datum: 27 aug, 1 okt, 29 okt, 3 dec
Läs mer och boka >

På denna UX-fokuserade utbildning får du prova på och lära dig hela processen att från ett agilt synsätt skapa användbara tjänster och funktioner tillsammans med fantastisk användarupplevelse!

– Att gå från ”Good enough” till ”Great” . Från förstudier, via övergripande design till praktiska användbarhetsutvärderingar. Målsättningen är att ge dig verktygen  att kunna utveckla system, webbtjänster eller appar med hög upplevd kvalitet.

Läs mer

REQB - IREB


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1711 Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

Efter sammanslagningen av REQB och IREB kan alla REQB grundcertifikat konverteras till IREB grundcertifikat. Dock finns det en del skillnader, som bör tas upp, speciellt för de som tänker fortsätta med IREB avancerade certifikat, för vilka IREB grundcertifikat utgör plattformen.

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se