Kurser inom Kravhantering/kravfångst

Att göra en noggrann kravinsamling kan låta självklart. Men i förvånansvärt många projekt brister det för att man är för angelägen att sätta igång arbetet fort. Informators kurser inom kravhantering erbjuder en gedigen verktygslåda för alla som arbetar med krav för IT-system.

Våra utbildningar i kravhantering hålls i Informators kurslokaler som öppna schemalagda kurser men kan också företagsanpassas hos oss eller i kundens lokaler. Läs mer om våra kravhanteringskurser nedan och boka.

Kurser inom Kravhantering

Agil Kravhantering


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1424 Datum: 19 dec, 18 jan, 22 feb, 22 mar - Fler...
Läs mer och boka >

Agil Kravhantering, vad är det? Istället för att identifiera och bryta ner systemkrav i stora massor, vill man i agila metoder identifiera och förfina kraven kontinuerligt. Målet är att skapa ett jämnt flöde där varje identifierat behov hos slutanvändaren implementeras så snart som möjligt. Man vill också tydligt kunna spåra varje krav på mjukvaran till en nytta som slutanvändaren får uppleva. 

Kursen är framtagen och levereras av Ola Berg som levererat utbildning inom Agila metoder under flera år tillsammans med Informator. Ola är lean/agil-vägvisare med fokus på de lite större sammanhangen: den agila organisationen (vertikalt) och det smidiga värdeflödet tvärs genom organisationen till en mottagare (horisontellt). Hur får vi frihet på arbetet utan att vi själva eller organisationen går sönder?

Läs mer

Användbarhet & Agil Design/UX


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T2152 Datum: 28 jan, 18 mar, 6 maj, 24 jun
Läs mer och boka >

På denna UX-fokuserade utbildning får du prova på och lära dig hela processen att från ett agilt synsätt skapa användbara tjänster och funktioner tillsammans med fantastisk användarupplevelse!

– Att gå från ”Good enough” till ”Great” . Från förstudier, via övergripande design till praktiska användbarhetsutvärderingar. Målsättningen är att ge dig verktygen  att kunna utveckla system, webbtjänster eller appar med hög upplevd kvalitet.

Läs mer

IREB CPRE Foundation


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1705 Datum: 11 feb, 18 mar, 6 maj, 17 jun
Läs mer och boka >

I denna utbildning får du lära dig grunderna inom kravhantering enligt IREB Certified Professional for Requirements Engineering - Foundation Level 

Läs mer

Design Thinking


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: M1820 Datum: 28 jan, 25 feb, 15 apr, 13 maj
Läs mer och boka >

Design Thinking är tänkt att användas för att skapa innovativa tjänster och produkter utifrån affär- och användarbehov, samt teknisk implementerbart. Genom att tänka och arbeta som designprocessen kan organisationer identifiera affärsmöjligheter och utveckla innovativa lösningar på ett användarcentrerat sätt.

Läs mer

IREB CPRE Advanced Requirements Management


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: T1710 Kursen genomförs på förfrågan
Intresseanmälan >

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se