HemSök efter kurserDesign Sprint

Design Sprint

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Design sprint är en metod som är utvecklad av Google och är en effektiv problemlösningsmetod som för ett projekt framåt på kort tid.

Design Sprint är en 5 dagars process för att besvara att testa ett problem/ide. Fördelen med metoden är att hela teamet under dessa 5 dagar fokuserar på att hitta lösningar och att visualisera dessa i prototyper (High-fi), för att sedan testa av med kunder/användare.

 


Utbildningsformer
Remote

Längd
1 dag

Pris
9900 kr

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig en strukturerad process från ett definierat problem/ide till en prototyp som testats av med användare.

Du är sannolikt konceptutvecklare, produkt/tjänsteägare eller ansvarig för idé- och innovationsledning. Eller bara nyfiken på metoden som sådan och vad den har att erbjuda.

Design Sprint kurssinnehåll

Bakgrund

Processen är användarcentrerad och har sin grund i Design Thinking. Ordet sprint syftar till att man tidsbegränsar designprocessen för att tvinga fram beslut och effektivisera arbetet.

Design Sprint kan användas:

-När ett team (utvecklare, affärsutvecklare) snabbt vill komma framåt med en ny tjänst eller produkt

-När man ska implementera en ny funktion eller koncept i befintlig produkt

-kan användas för att effektivisera en förstudie

Kursupplägg

På kursen går vi igenom varför och hur man genomför en Design Sprint. Teori varvas med praktiska övningar och konkreta användarscenarion som du direkt kan ta med ut i din egen verksamhet.

Utbildare

Symmetri

Symmetri består av de två beteendevetarna Sinclair Andersen och Ulf Winroth.

De har, i över två decennier, huserat i IT-världen där fokus hela tiden har varit på människan i relation till digitala lösningar i rollerna som UX-analytiker och experter på tillgänglighet.

Tillsammans med Symmetri levererar Informator utbildningar inom UX generellt, Agil användarcentrerad utveckling, Användbarhet och tillgänglighet.

Andra har även varit intresserade av dessa kurser: