LibreOffice

LibreOffice är ett omfattande kontorspaket av professionell kvalitet som du gratis kan installera och använda. Det finns en stor bas av nöjda LibreOffice-användare över hela världen, mycket tack vare att LibreOffice finns på fler än 30 språk och till alla större operativsystem, inklusive Microsoft Windows, Mac OS X och GNU/Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, Mandriva, Suse med flera).

Du kan ladda ner (extern länk här), installera, använda och distribuera LibreOffice fritt, utan rädsla för att göra intrång i någons upphovsrätt eller att binda upp dig till en leverantör.

Kurser inom LibreOffice

LibreOffice Writer - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1415 Kursen genomförs på förfrågan

LibreOffice Writer har alla funktioner du behöver för ett modernt ordbehandlingsverktyg. Det är enkelt nog för en snabb memo, men också tillräckligt kraftfullt för att kunna skapa hela böcker med innehåll, diagram, index, med mera. 

I denna grundkurs går vi igenom de viktigaste och mest använda funktionerna i programmet för att underlätta att du snabbt kan komma igång och bli produktiv i ditt arbete!

Läs mer

LibreOffice Calc - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1416 Kursen genomförs på förfrågan

LibreOffice Calc är kalkylprogrammet du snabbt kommer igång och blir produktiv i. Med en rad avancerade funktioner för Data Mining och Business Intelligence kommer du snabbt igång. Programmet har ett flertal installerade Wizards som kan guida dig genom att välja och använda ett brett utbud av avancerade kalkylfunktioner. Eller så kan du ladda ner mallar direkt från Libreoffice med färdiga kalkyllösningar som du själv enkelt kan lägga till era exakta siffror.

Läs mer

LibreOffice Impress - Grundkurs


Kursen kan företagsanpassas Kurs-ID: C1417 Kursen genomförs på förfrågan

LibreOffice Impress är ett verkligt framstående verktyg för att skapa effektiva multimediapresentationer. Att skapa nya presentationer och redigera befintliga är mycket flexibelt, tack vare olika lättförståeliga redigering- och visningslägen: Normal (för allmän redigering), Outline (för att organisera och beskriver ditt textinnehåll), Anteckningar (för visning och redigering av anteckningar kopplade till en bild), Handout (för producera pappersbaserade material), och Bildsortering (för en miniatyrvy som gör att du snabbt hittar och arrangerar dina bilder).

Läs mer

Hittar du inte det du söker? Kontakta oss på 08-587 116 10 eller info@informator.se

LibreOffice är licensierat som Öppen licens, LGPL v3 – du kan använda, anpassa, hacka och kopiera det med gratis användar/utvecklarstöd från världsomspännande communities och en mängd erfarna utvecklare.