Agilitet på distans

”Kommunikation ansikte mot ansikte är det bästa och mest effektiva sättet att förmedla information”.

Så står det i agila manifestet, och de flesta av oss kan nog skriva under på den principen. Men vad gör vi när det inte längre går att träffas fysiskt framför en whiteboard och diskutera?

När Sverige låste ned i våras fick Peter Hjalmarsson på Olingo från en dag till en annan övergå till att hålla sin kurs på distans. Från kursdag 1 i de fräscha lokalerna hos Informator till kursdag 2 på distans från ett mörkt och ekande kontorsrum.

– Bland det första jag sa till eleverna var att om ett år, då kommer säkert vi i den agila rörelsen tillsammans ha kommit på nya verktyg och metoder att hantera situationen på, säger Peter.
– Och så blev det förstås, fortsätter han.

Att världen har börjat boka möten via Zoom och Teams har väl ingen undgått att märka. Men väldigt mycket mer än så har hänt vad gäller verktyg och framför allt arbetsmetoder för att hålla ihop agilt arbete. Under det här webbinariet berättar Peter mer om de olika sätt att hantera distansarbete som han själv och Olingo-kollegorna tagit fram och börjat använda med våra kunder under året, men även globala trender och utvecklingen hos de stora jättarna.

Olingo