ledarskap

Vad tar man med sig från en kurs i självledarskap?

EPM Consulting - Therese Sandberg

För att illustrera med ett exempel så möter vi ”Simon”, en hängiven chef med ett intensivt arbetsliv och ständigt ökande krav. Simon känner att hans arbetsdag är en konstant ström av utmaningar utan riktning. Han finner sig själv reagerande på problem hellre än att ta initiativ till att lösa dem på ett strukturerat och proaktivt sätt.

Simon inser att han behöver göra nåt åt sin situation. Han bokar en kurs i självledarskap.

Efter att ha genomgått självledarskapskursen, blir Simon en mer målinriktad och proaktiv chef. Han har fått lära sig att hantera arbetsutmaningar med en välgrundad strategi och att skapa en arbetsmiljö som uppmuntrar effektivitet, samarbete och innovation.

Han inser att ta chanser och utforska nya idéer är nyckeln till att lösa de komplexa utmaningar som han ställs inför. Men också att bjuda in andra. Hans förbättrade kommunikations- och konflikthanteringsförmåga gör honom också till en övertygande och inflytelserik ledare i sitt team och i hela organisationen.

Simon är nu en chef som har integrerat självledarskapets principer i sitt arbetsliv och som framgångsrikt hanterar de utmaningar som dyker upp, samtidigt som han skapar en positiv och effektiv arbetsmiljö för sig själv och andra. 

Vill du uppleva samma förändring som Simon?

Välkommen med din anmälan till en kurs där du står i fokus och där du får lära dig att:

  • Identifiera dina signaturstyrkor, hinder och egenskaper – och vad just du behöver för att prestera på topp. 
  • Utveckla din förståelse och dina kunskaper om hur tankar, känslor, handlingar och beteenden påverkar dig själv, andra, måluppfyllelse och framgång. 
  • Stärka din samarbetsförmåga, prestationskraft och kreativitet. 
  • Relatera, inspirera, engagera, innovera och kommunicera aktivt. Med din personliga motivations-, stress-, arbetsstils- och utvecklingsprofil kickstartas din framgångsresa.

I kursen ”Självledarskap – Ta fram det bästa i dig själv och andra” kommer du att stärka din samarbetsförmåga, prestationskraft och kreativitet samtidigt som du lär dig att relatera, inspirera, engagera, innovera och kommunicera aktivt. Din personliga framgångsresa börjar här.

information om författaren:
EPM Consulting - Therese Sandberg

Therése har mångårig erfarenhet av krävande ledarbefattningar och konsultuppdrag i svenska och internationella organisationer. Hon är professionell coach och utbildar i ämnen som ledarskap, förändringsledning, team- och organisationsutveckling på Enterprise Performance Management EPM AB och är anlitad Change Facilitator på konsultföretaget Nexe the Way of Change. Therése brinner för att frigöra människors och verksamheters potential, facilitera, utbilda och coacha. Hennes utbildnings- och utvecklingsinsatser är mycket uppskattade.

Fil.mag i företagsekonomi (Management & Organisation), Stockholms universitet
Diplomerad Coach, Novus, Stockholm
Barrett Consultant och Coach, Barrett Values Centre
Conscious Business Coach och Facilitator, LinkedIn