Utbildning

Arbeta effektivt utan stress

Christina Haugsöen
Hej, jag heter Christina och jag är nykter stressare!
 
Med dessa ord vill jag bara visa att man kan leva ett liv utan stress. Jag levde under många år med min stress tills jag blev helt utbränd. Jag har varit där.
 
Det är nog dags att företagen tar sitt arbete med stress på allvar, och egentligen gäller det nog inte bara våra företag utan också den enskilde individen som även har ett jättestort ansvar i allt detta. Det finns sätt att arbeta effektivt på utan att stressa, vi kan bli medveten om mål och syfte, vi kan prioritera mycket bättre och ha processer som kickar in när det är mycket att göra. Myten om att vi blir effektiva av stress är seglivad och all forskning talar för att stressen både fördummar oss och gör oss ineffektiva. Som om inte detta vore nog, stressen är en personlig tragedi. Vi förlorar så mycket av livet när vi fastnar i stressen. Vi tappar orken för det som är utanför jobbet, det kan vara barn och partner. Vi förlorar vår förmåga att lyssna – vi vill inte lyssna – vi orkar inte. Sakta börjar vi isolera oss från det som skulle kunna vara den oas som vi ska vila oss i och tanka kraft och energi.
 
Under kursen Effektiv Stresshantering får både du som ledare och medarbetare lära dig att arbeta effektivt utan stress. Vi går igenom vad stressen är, hur man kan känna igen den och hur vi kan skapa arbetssätt som blir mer hållbara i längden för en effektiv arbetsplats med välmående ledare och medarbetare. 
 
information om författaren:
Christina Haugsöen
Programskaparen och kursledaren Christina Haugsöen har arbetat med ledarskapsfrågor sedan 90-talet. 
Nyckelord: utveckling